90s Nostalgia Spel

ALLY MCBEAL

Ally McBeal was een Amerikaanse televisieserie, een zogenaamde “dramedy” bedacht door David E. Kelly. De serie liep van 1997 tot 2002. In Nederland was Ally McBeal te zien op NET 5 en RTL 5, in België op KanaalTwee.

Plot
De serie gaat over Ally McBeal, een jonge advocate, gespeeld door Calista Flockhart. Zij is werkzaam op het fictieve advocatenkantoor Cage & Fish in Boston, waar zij enkele bijzonder excentrieke collega’s heeft. Met hen bezoekt ze geregeld een bar, waar meestal zangeres Vonda Shepard optreedt. Een bijzonder aspect van het kantoor zijn de zogenaamde unisex-toiletten. De heren- en damestoiletten zijn niet gescheiden van elkaar, en vaak vinden hier belangrijke ontboezemingen en ontwikkelingen plaats. De rechtspraak krijgt nauwelijks aandacht in de serie. Rechtszaken worden gebruikt als plotmiddelen om te filosoferen over liefde, seks en romantiek en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, en om het leven van de karakters, voornamelijk Ally zelf, te sturen.

Fantasiebeelden
De serie maakt gebruik van fantasiebeelden om de innerlijke gedachten en gevoelens van karakters uit te beelden. Zo rolt Ally McBeals tong letterlijk uit haar mond bij de aanblik van een aantrekkelijke man, komt er daadwerkelijk stoom uit haar oren bij grote ergernis en wordt ze zeer klein bij grote schaamte. Ook heeft de serie de zogenaamde “dancing baby” populair gemaakt. Dit is een videofile van een driedimensionale baby die danst op het nummer “Hooked on a Feeling“. Ally McBeal werd langdurig achtervolgd door een hallucinatie van deze baby, wat haar kinderwens (de bekende tikkende biologische klok) uitbeeldde.

Bekijk de intro van Seizoen 1