90s Nostalgia Spel

ANDRE AGASSI

Haardos Agassi jaren 90 was toupet
jaren 90, bedrijfsuitje, personeelsfeest, groepsuitje, vrijgezellenfeestDe woeste haarmat waarmee André Agassi in de jaren 90 vele meisjesharten deed smelten was nep. “Het was gewoon een toupet”, bekent de voormalig tennistopper in zijn biografie.

In zijn boek vertelt de Amerikaan hoe hij begin jaren 90 elke morgen haren op zijn kussen, in de wasbak en in het afvoerputje vond. De wereldberoemde sporter uit Las Vegas besloot daarom een toupetje te nemen.

Het haarstuk zorgde echter voor de nodige problemen. Zo viel de pruik aan de vooravond van de finale in 1990 van Roland Garos opeens uit elkaar. “Waarschijnlijk had ik een verkeerde conditioner gebruikt, want opeens liet alles los. Ik belde in paniek mijn broer die in hetzelfde hotel sliep. Hij heeft het geval uiteindelijk met twintig haarklemmen weer op mijn hoofd gezet”.

De tennistopper omschrijft in zijn boek hoe hij zich tijdens de verloren finale tegen Gomez meer zorgen maakte over zijn haar dan over zijn tegenstander. “Bij iedere beweging was ik bang dat ‘ie van mijn hoofd zou vallen. Ik stelde me iedere keer voor hoe miljoenen kijkers met hun neus tegen het televisiescherm zouden zien hoe mijn haarstuk op het gravel zou belanden”. Het was uiteindelijk zijn toenmalige vrouw Brooke Shields die Agassi na lang aandringen overhaalde zijn hoofd maar helemaal kaal te scheren. “In elf minuten was het gebeurd. In januari 1995 won ik mijn eerste gramslam, de Australian Open, met mijn nieuwe coup”.