Comeback Spice Girls (nou ja 3 dan)

Is het een eenmalige samenwerking? Of toch het begin van een echte comeback? Drie leden van de legendarische meidengroep Spice Girls hebben een single uitgebracht: Song for her.

Bron: Volkskrant.nl

Ze waren er al jaren, de geruchten rond de Spice Girls. Al was het misschien meer een vurige wens van al die jonge meiden die in de jaren negentig waren opgegroeid tot zelfbewuste vrouwen. De vijf Britse ‘girlpower’-zangeressen waren de wegbereiders van huidige succesbands als Fifth Harmony en Little Mix of speelse meidengroepen als All Saints, Atomic Kitten en Pussycat Dolls.

Maar het leek er maar niet van te komen, die terugkeer van ‘Ginger’ (Geri Halliwell), ‘Baby’ (Emma Bunton), ‘Scary’ (Melanie Brown), ‘Posh’ (Victoria Beckham) en ‘Sporty’ (Melanie Chisholm). De breuk, die officieel nooit een breuk mocht heten van de Britse meiden, kwam in 2001, na vijf grootse Spice Girls-jaren.

Natuurlijk, er was het vertrek van Geri Halliwell (en later Mel C.) om solo haar ding te doen, waardoor de Spice Girls nogal aan zang en geluid inleverden. En ook Victoria Beckham was steeds meer aandacht gaan schenken aan haar rol als stijlicoon en modeontwerpster. Bovendien was ‘Posh’ ook nog eens moeder en meer echtgenote van mooiboy en stervoetballer David Beckham geworden in plaats van zangeres van een van de best verkopende meidengroepen allertijden.

Toch waren ze er allemaal bij toen de Spice Girls eind 2007 een reeks reünieconcerten gaven en hun dikke hits Wannabe, 2 Become 1, Mama en Viva Forever luidkeels mee werden gezongen. Of ze kwamen bij elkaar rond de feestelijke première van de – hopeloos geflopte- musical Viva Forever, die gebaseerd was op hun vrolijke jaren 90-popliedjes.

OLYMPISCHE SPELEN

Nu eens liet Victoria Beckham doorschemeren geen zin in een comeback te hebben, dan weer vertelde Melanie Chisholm dat het Spice Girls-avontuur echt ten einde was gekomen. Maar elke keer als de hoop leek te vervliegen, lieten Emma Bunton, Geri Halliwell en Melanie Brown weten dat het bleef kriebelen. Helemaal toen veel oude fans en muziekcritici in 2016 stilstonden bij het feit dat de Spice Girls twintig jaar geleden hun eerste single uitbrachten: Wannabe, een wereldhit die de nummer-1 positie haalde in 37 landen.

Dus was daar de geruchtenmachine: Mel B., ‘Baby’ en ‘Ginger’ waren de studio ingedoken, ze werkten aan een nieuw album, een nieuwe tournee werd uitgestippeld.

GEMENGDE REACTIES
Of het ooit zover komt, moet maar blijken. Maar nu is daar een eerste liedje. Eerst nog als uitgelekte demo, die gestolen zou zijn uit de hotelkamer van producer Eliot Kennedy. Vervolgens als single van de drie Spice Girls-leden. Song for her heet het nummer van het trio, dat zich GEM noemt, een verwijzing naar hun voornamen.
De reacties op social media op ‘de nieuwe Spice Girls’ zijn wisselend. ‘Als Song for her destijds was uitgebracht was, zou je het geweldig hebben gewonden’, schrijft een fan op Twitter. Anderen menen dat het liedje ‘door een kind is geschreven’. Wat vind jij?  (video bovenaan dit bericht)

NOG MEER 90S
Wilt u nog meer 90s herinneringen ophalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Team 90s Nostalgia is dé specialist op het gebied van groepsuitjes, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten en -evenementen met jaren 90 thema. Bekijk hier onze arrangementen en vraag informatie aan of bel direct +31 6 36 225 335

Share

90s Nostalgia