Monica Lewinsky: “De schaamte blijft aan je plakken als teer”

Monica Lewinsky: “De schaamte blijft aan je plakken als teer”

Monica Lewinsky, Bill Clinton, jaren 90, 90sAfgelopen zaterdag 16 april 2016 gaf Monica Lewinsky een zeldzaam interview aan “The Guardian”. Ze verteld hierin openhartig over wat het met haar gedaan heeft hoe ze in de jaren 90 van de één op de andere dag van anoniem persoon een wereldwijd bespotte beroemdheid werd.

De journalist van The Guardian heeft extra betaald voor een gordijn om het tafeltje waar hij Monica Lewinsky interviewt. Ze zitten in een hotel in West-Hollywood. Lewinsky zou alleen maar afgeleid worden door oordelende blikken.

Bijna twintig jaar na dato, heeft Lewinsky nog steeds last van de affaire met toenmalige president Bill Clinton. Of tenminste, van de enorme nasleep ervan. Ze heeft nog een aardig trauma overgehouden aan een januaridag in 1998, toen ze na een tweejarige verhouding in de val werd gelokt door een vriendin en ondervraagd werd door de FBI. Ze was 25 jaar oud.

“Ik ben me hyperbewust van hoe anderen naar me kijken.”

In het zeldzame interview vertelt ze over haar ervaring als slachtoffer van wereldwijde publieke verontwaardiging en haar bewonderenswaardige comeback. Soms wordt Lewinsky tijdens het interview plotseling schichtig. Ze is voorzichtig met haar woorden.

“Ik ben bang dat ik iets verkeerd zeg, wat dan weer de krantenkoppen haalt en waardoor de hele cyclus herhaald wordt.”

Wat als het Lewinsky-schandaal vandaag zou uitkomen? Zou zij dan op dezelfde manier aan de schandpaal worden genageld? Wat heeft ze van de afgelopen twee decennia geleerd? Hoe is ze erbovenop gekomen?

Lees het interview van Jon Ronson in The Guardian: ‘The shame sticks to you like tar’
Bron: nrc.nl

Nog meer 90s
Nog meer 90s herinneringen ophalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Team 90s Nostalgia is dé specialist op het gebied van groepsuitjes, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten en -evenementen met jaren 90 thema. Bekijk hier onze arrangementen en vraag informatie aan of bel direct +31 6 36 225 335

Share

90s Nostalgia