Aerosmith

Aerosmith is een Amerikaanse rockband, die is opgericht in de Jaren 70. De band bestaat uit Steven TylerBrad WhitfordJoe PerryTom Hamilton en Joey Kramer.

90s quiz, 90s bedrijfsuitje, jaren 90, aerosmith, 90s muziek, personeelsfeest,steven tyler

(AP Photo/Geffen, William Hames) Bron: https://cbswods2.wordpress.com/

Aerosmith in de jaren 90

Aerosmith tekende rond 1991 een deal bij platenmaatschappij Sony ter waarde van 30 miljoen dollar en 22 procent royalty’s, voor maar vier albums. Er was alleen een probleem: ze moesten nog het een en ander afleveren aan Geffen, de platenmaatschappij waar ze waren ondergebracht. En in plaats van zich er makkelijk af te maken, maakte de band hun grootste succesalbum ooit, zo bleek toen 1993 het album Get A Grip verscheen. De single Livin’ On The Edge viel in de prijzen en won een Grammy Award. Ook werd de clip veel gedraaid door MTV, mede door de scène waarin Joe Perry een solo uitvoert op het spoor en net op tijd wegstapt als er een trein aankomt. De singles Cryin’Amazing en Crazy gingen vergezeld van aan elkaar verbonden videoclips, waarin blondine Alicia Silverstone een hoofdrol speelde. Ze hield aan de Aerosmith-clips een Hollywood-carrière over. In de videoclip bij Crazy speelde ook de dochter van Tyler, Liv, een rol. Na het succes van Get A Grip bracht Aerosmith het verzamelalbum Big ones uit. Ook deze werd platina. In 1998 werkte Aerosmith mee aan de soundtrack van Armageddon. Eén van de nummers op het album, I don’t want to miss a thing, een nummer dat niet door Aerosmith was geschreven, maar door Dianne Warren, werd een internationale hit en is tot nu toe de grootste voor de groep. In deze clip is Tylers dochter Liv ook te zien. Tyler droeg tijdens de opname van de clip een ondersteuning voor zijn knie, omdat hij deze tijdens een optreden in Alaska geblesseerd had.

Grootste 90s hits:
Geniet hieronder van Aerosmiths grootste 90s hits.

Cryin’

Amazing

Crazy

I don’t want to miss a thing

Nog meer 90s

Wilt u nog meer 90s herinneringen ophalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Team 90s Nostalgia is dé specialist op het gebied van groepsuitjes, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten en -evenementen met jaren 90 thema. Bekijk hier onze arrangementen en vraag informatie aan of bel direct +31 6 36 225 335

90s quiz, 90s dinerspel, 90s themafeest