Ally McBeal

Ally McBeal was een Amerikaanse televisieserie, een zogenaamde “dramedy” bedacht door David E. Kelly. De serie liep van 1997 tot 2002. In Nederland was Ally McBeal te zien op NET 5 en RTL 5, in België op KanaalTwee.

Ally McBeal, Cast, 90s, quiz,bedrijfsuitje, personeelsfeest

Plot

De serie gaat over Ally McBeal, een jonge advocate, gespeeld door Calista Flockhart. Zij is werkzaam op het fictieve advocatenkantoor Cage & Fish in Boston, waar zij enkele bijzonder excentrieke collega’s heeft. Met hen bezoekt ze geregeld een bar, waar meestal zangeres Vonda Shepard optreedt. Een bijzonder aspect van het kantoor zijn de zogenaamde unisex-toiletten. De heren- en damestoiletten zijn niet gescheiden van elkaar, en vaak vinden hier belangrijke ontboezemingen en ontwikkelingen plaats. De rechtspraak krijgt nauwelijks aandacht in de serie. Rechtszaken worden gebruikt als plotmiddelen om te filosoferen over liefde, seks en romantiek en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, en om het leven van de karakters, voornamelijk Ally zelf, te sturen.

Fantasiebeelden

De serie maakt gebruik van fantasiebeelden om de innerlijke gedachten en gevoelens van karakters uit te beelden. Zo rolt Ally McBeals tong letterlijk uit haar mond bij de aanblik van een aantrekkelijke man, komt er daadwerkelijk stoom uit haar oren bij grote ergernis en wordt ze zeer klein bij grote schaamte.
Ook heeft de serie de zogenaamde “dancing baby” populair gemaakt. Dit is een videofile van een driedimensionale baby die danst op het nummer “Hooked on a Feeling“. Ally McBeal werd langdurig achtervolgd door een hallucinatie van deze baby, wat haar kinderwens (de bekende tikkende biologische klok) uitbeeldde.

Een ander bekend voorbeeld is de muziek van Barry White, die gebruikt werd als een seksuele stimulans. Als een karakter (meestal John Cage (gespeeld door Peter MacNicol)) de muziek van White in gedachten hoort (vaak gepaard gaande met een dansje), voelt hij zich zeker op seksueel gebied. Meestal zorgt dit voor een aantrekkingskracht die onweerstaanbaar blijkt voor andere karakters.De serie zorgde ook  voor de doorbraak van Lucy Liu, die na de serie grote rollen had in onder meer de twee Charlie’s Angels– en de eerste Kill Bill-film.

Bekijk de intro van Seizoen 1

Nog meer 90s

Wilt u nog meer 90s herinneringen ophalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Team 90s Nostalgia is dé specialist op het gebied van groepsuitjes, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten en -evenementen met jaren 90 thema. Bekijk hier onze arrangementen en vraag informatie aan of bel direct +31 6 36 225 335

90s quiz, 90s dinerspel, 90s themafeest1997