Gala

GALA is een Italiaanse popartieste, vooral bekend van haar hit ‘Freed From Desire’ uit 1996.

SALVADOR DALÍ
Gala Rizzatto wordt op 9 december 1975 in Milaan geboren. Haar ouders vernoemen haar naar de belangrijkste muze van kunsternaar Salvador Dalí: Gala Dalí. Op haar zeventiende verlaat Gala het ouderlijk huis en haar vaderland. Ze gaan naar Boston om daar aan de kunstschool te gaan studeren.

‘FREED FROM DESIRE’
Gala studeert af op fotografie en gaat daar ook mee aan de slag. Als een dj haar vraagt foto’s voor zijn artwork te maken, vraagt ze of hij een liedje voor haar wil opnemen. Gala woont in New York en de dj in Europa. Via de post sturen ze cassettebandjes heen en weer, om de voortgang te kunnen laten horen. De track die ze uiteindelijk via de post maken krijgt de naam ‘Freed From Desire’. Alle moeite wordt beloond, want het wordt een wereldhit.


COME INTO MY LIFE
Debuutalbum Come Into My Life komt op 17 november 1997 uit en wordt met name in Europa populair. Met name door het succes van ‘Freed From Desire’. Andere singles van het album zijn ‘Come Into My Life’ en ‘Let A Boy Cry’.

Nog meer 90s

Wilt u nog meer 90s herinneringen ophalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Team 90s Nostalgia is dé specialist op het gebied van groepsuitjes, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten en -evenementen met jaren 90 thema. Bekijk hier onze arrangementen en vraag informatie aan of bel direct +31 6 36 225 335

90s quiz, 90s dinerspel, 90s themafeest