90s Nostalgia Spel

RED HOT CHILI PEPPERS

Red Hot Chili Peppers (afgekort ook wel RHCP) is een Amerikaanse band die funk, rap, punk en pop combineert met rock. De band is in 1983 opgericht in de Californische stad Los Angeles. De band bestaat tegenwoordig uit Anthony Kiedis (zang), Flea (bas), Chad Smith (drums) en Josh Klinghoffer (gitaar). Bekende ex-leden zijn onder andere John Frusciante, Hillel Slovak, Jack Irons (van Eleven en Pearl Jam) en Dave Navarro.

Hun Album Mother’s Milk (1989) betekende hun doorbraak, maar het was Blood Sugar Sex Magik (1991) die hen tot echt grote wereldsterren maakte. Dit album namen ze in volledige afzondering van de rest van de wereld, in een grote villa buiten Hollywood, op. Er kwamen echter grote spanningen in de band na de release van Blood Sugar Sex Magik. Niemand wist goed om te gaan met dit onverwachte succes. Tijdens hun grote wereldtournee werden de ruzies steeds erger en werd de sfeer in de band zeer slecht. Frusciante verliet de band vanwege drugsproblemen (heroïne) en omdat hij de druk van de enorme populariteit niet aankon.

In 1998 Frusciante kwam weer terug in de band, definitief afgekickt, met dank aan Kiedis, Flea en Johnny Depp. Hun album Californication (1999) werd weer een grote hit. Het bevatte onder anderen de hits Scar Tissue, Otherside en Californication. In de jaren 2000 zette het succes zich voort en tot op de dag van het plaatsen van dit artikel (februari 2018) zijn ze nog steeds actief.

Grootste hits
Geniet hieronder van de grootste hits van de Red Hot Chili Peppers uit de jaren 90 en vroege 00s.