90s Nostalgia Spel

In 1999 maakten we kennis met het fenomeen S Club 7

S Club 7 (later S Club) was een Britse popgroep, ontstaan uit een door voormalig Spice Girls manager Simon Fuller gecreëerd BBC televisieprogramma. Het programma was een comedy rondom de bandleden (die zichzelf speelden) die samenwoonden en beroemd probeerden te worden. De naam van het programma wisselde met iedere locatie: Miami 7, LA 7, Hollywood 7 en Viva S Club in Spanje. De leden zongen in elke aflevering één van de liedjes van hun huidige album. Het programma werd gemaakt en gedeeltelijk geschreven door Kim Fuller, die ook de film van de Spice Girls schreef. S Club 7 had ook succes met hun film Seeing Double uit 2003. In Nederland werd de serie Miami 7 korte tijd uitgezonden op Yorin.

De drie zangers van S Club 7 werden op 20 maart 2001 in Londen gearresteerd, nadat zij met een kleine hoeveelheid cannabis betrapt werden. De drie werden korte tijd vastgehouden op het politiebureau in de wijk Charing Cross, maar werden zonder straf weer vrijgelaten.

Opheffing
In maart 2002 maakte Paul Cattermole, de oudste zanger van de band, bekend dat hij de groep ging verlaten om bij de nu-metalband Skua te gaan spelen, een band opgericht door schoolvrienden. Hij bleef tot juni 2002 bij de groep en had nog steeds een relatie met Hannah Spearritt. De overgebleven zes leden bleven samen onder de naam S Club tot de release van hun film Seeing Double in april 2003, waarna ze in dezelfde maand uit elkaar gingen.

90s Hits
Hun grote hits in the 90s (1999) waren ‘Bring it all back’ en ‘S Club party’. Bekijk hieronder de videos.