90s Nostalgia Spel

UHHH… VERGEET JE TANDENBORSTEL NIET!

Uhhh… Vergeet je Tandenborstel Niet! was een Nederlands televisieprogramma gepresenteerd door Rolf Wouters, dat van 1995 tot 1999 werd uitgezonden op Veronica. In België werd het programma gepresenteerd door Walter Grootaers, en in 1999 uitgezonden op VT4.

In dit televisieprogramma werd het publiek verplicht om volledig klaar te zijn om diezelfde avond op vakantie te gaan, uit het publiek worden kandidaten gezocht die via verschillende testen kans maken op een reis naar een onbekende bestemming.

Sjons Shop
Een van de vaste onderdelen van het programma was ‘Sjons Shop’. Het hulpje van presentator Rolf Wouters, Meneer Sjon, opende iedere aflevering opnieuw een nieuwe winkel. De kandidaat werd eerst dertig seconden rondgedraaid in een stoel, waarna het de bedoeling was om zo snel mogelijk op de knop te drukken die stond op het einde van de winkel. Echter, aan de zijkanten van de winkel stonden de nodige producten om er een grote rotzooi van te maken. De diversiteit van de winkels was enorm groot. Enkele voorbeelden hiervan zijn de verf-, ijs-, groenten-, snack- en vlaflipshop. Vanaf seizoen twee werd er een deur van piepschuim aan het eind van de winkel geplaatst om het de kandidaten nog lastiger te maken. De shop werd met name legendarisch, doordat Meneer Sjon het iedere keer weer presteerde het intro-rijmpje van de winkel te vergeten. Dit tot grote hilariteit van Rolf en het publiek.

Meel
Een van de ‘Tandenborstel grapjes’ die vaak werd uitgehaald was het laten vallen van meel op het publiek. Op de meest originele manieren werd er een aanloopje gemaakt om het hele publiek te bedelven onder het meel. Een van de meest memorabele ‘meel momenten’ was in de laatste aflevering van seizoen twee. Marco Borsato kreeg na een optreden een volle laag meel over zich heen.

Tune
De tune van het programma was de openingstune van de Britse comedyserie Please Sir!. Door het succes van het deuntje maakte C’est Tout een daarop gebaseerde single genaamd de Tandenborstel Jive, die in 1995 in de Nederlandse Top 40 op de 5de plaats belandde.